Hayvanlar alemi ciftlesmesi

Hayvanlar alemi ciftlesmesi
Hayvanlar alemi videolari izle

4 Şubat 2013 Pazartesi

Sivrisinek Sokmasına Karşı Doğal Yöntemler


Sivrisinek Sokmasına Karşı Evde Kullanabileceğiniz Yöntemler
Sivrisinek sokması acıya neden olan ve hayati tehlikeye yol açabilecek bir sorun olmasa da kaşıntısı oldukça sinir bozucudur. Bazen kaşıntı öyle bir hale gelir ki insan kendi kendine ısırığın 4-5 kat büyümesine neden olabilir. Ancak sivrisinek sokmasına karşı eczanelerde çeşitli antiseptik kremler ve evde bulabileceğiniz bazı doğal ürünler ile çözüm bulabilirsiniz. 

Sivrisinek Sokmasına Karşı Evde Kullanabileceğiniz Yöntemler


İlk yöntem seloteyp. Evet, yanlış okumadınız seloteyp sinek sırığı tedavisinde kullanabileceğiniz etkili bir üründür. Bunun nedeni ise sivrisinek ısırığının kaşınmasına yol açan sineğin salyasının seloteyp ile ısırık bölgesinde kolayca alınabilmesidir. Bu salya içerdiği kimyasallar yüzünden vücutta hafif bir alerjik reaksiyon oluşmasına ve bu alerjide kaşıntıya neden olmaktadır. Seloteybi yaranın üstüne yapıştırıp çekerek kaşıntının nedeni olan salyayı ısırık bölgesinden alabilirsiniz. Bunun için ısırığın yeni olması gerekir.

Sivrisinek sokmasına daha doğrusu ısırığın kaşıntısına karşı kullanabileceğiniz doğal ürünlerin başında sarımsak gelmektedir. Bir diş sarımsağı ikiye bölün ve sulu kısmını ısırık bölgesi üzerinde gezdirin. Bu kaşıntıyı hemen kesecektir. Sivrisinek sokmasına karşı kullanılabilecek diğer doğal ürünler arasında limon suyunu ve aloe vera’yı sayabiliriz.

Macun kıvamına gelinceye kadar suyla karıştırılan karbonat sinek sokması kaşıntısı için bir diğer öneridir.

Karbonatla hazırladığınız macunu ısırık üzerine ve çevresine sürüp kurumasını bekleyin. Kaşıntı hissi kısa bir sürede kaybolacaktır.

Muz kabuğunun iç kısmını sivrisineğin soktuğu bölge üzerine sürerseniz kısa bir süre sonra ısırığın kaşıntı hissi azalır. Eğer yaz aylarında sinek ısırığından çok şikâyetçiyseniz acil durumlarda kullanmak üzere birkaç muz kabuğunu buzlukta saklayabilirsiniz.

Yukarıdaki sivrisinek ısırığı kaşıntısına karşı kullanabileceğiniz ürünlerden hiçbirine sahip değilseniz en azından ısırığı sıcak suyla yıkayarak kaşıntının birkaç saat içinde azalmasını sağlayabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder